***DALYAN

5000 yıldan eski bir medeniyet geçmişine sahip bu cennet köşeye karayolu ile Marmaris ve Fethiye'den, hava yolu ile Dalaman'dan ulaşabilirsiniz.

YAZIYA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN.

Meşhur Dalyan kanalı üzerine sıralanmış onlarca pansiyondan birinde uygun fiyata konaklayabilir ve Dalyan'ın tüm güzelliklerini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Dalyan'da ziyaret edilecek çok özel mekanlardan belli başlılarını tanıyalım.

İz tuzu plajı: İztuzu plajına Dalyan'dan karayolu ile 10 km tekneyle ise kanaldan 20 dakikalık bir gezi ile ulaşabilirsiniz, caretta carettaların üreme alanı olan bu plaj koruma altına alınmış ve milli park ilan edilmiştir. Kilometrelerce uzanan ve eşsiz kumuyla dünyanın sayılı plajlarından biri olma ünvanını hakeden iztuzuna akşam saat 20:00 den sonra giriş yasaklanmış bu saatten sonra plaj gerçek sahipleri caretta carettaların kullanımına bırakılmıştır.

Dalyan Kanalı : Köyceğiz gölünden başlayan ve iztuzu plajından Akdenize dökülen bu kanalda muhteşem bir tekne gezisi yapabilir kral mezarlıklarını görebilir ve caretta carettaları izleme şansına sahip olabilirsiniz.

Köyceğiz Gölü : Oldukça büyük bir alana sahip köyceğiz gölüne kanaldan tekne turları ile ulaşabilir gölde yüzmenin keyfine varabilirsiniz.

Çamur Banyosu : Yine kanaldan teknelerle ulaşılan çamur banyosu Dalyan'ın en eğlenceli aktivitelerindendir burada geçireceğiniz zamanı asla unutamıyacağınıza garanti verebilirim.

Kral Mezarlıkları : Lidyalılar döneminden kaldığı tahmin ediler ve sarp kayalar üzerine işlenmiş kral mezarlıklarının Dalyan kanalından görünüşüne doyamıyacaksınız.

Kaunos : Kaunos antik kenti yine Lidyalılar tarafından kullanılmış çok özel bir tarihi mekandır, anfi tiyatro vb. bir çok tarihi yapının kalıntılarını görebilirsiniz.

0 yorum: