Antep Fıstığının Faydaları |
Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir. |
100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabilmektedir. |
Antepfıstığında kolestrol yoktur Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır. |
Antep fıstığı protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür. |
Vitamin E,B ve C komplexince zengindir. |
Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir. |
100 gr antepfıstığında 4.0 gr posa bulunur.Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0.3 gr) dan daha üstündür. |
İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler. |
Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir. |
Kalp İçin Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür. |
Hastalıktan Sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir. |
Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur. |
***ANTEP FISTIĞININ FAYDALARI
Gönderen Barbaros
Etiketler:
antep fıstığı,
antep fıstığının faydaları,
şan fıstığı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder